1.1   ‘Buiten Dienst’ - Anton Stolwijk

 004  

In zijn boek ‘Buiten Dienst’ beschrijft Alkmaarder Anton Stolwijk op betrokken én humoristische wijze het parochieleven in het laatste jaar van de Josephkerk aan de Nassaulaan. Hij spreekt (oud)parochianen en probeert te achterhalen wat zijn vader, als medewerker van het Diocesaan Pastoraal Centrum van het bisdom Haarlem, destijds heeft bewogen om zich in te zetten voor de kerk.

Anton vertelt over de ontstaansgeschiedenis van zijn boek, hij leest er uit voor en er is gelegenheid om hem vragen te stellen. Een interessante middag voor leden van alle kerken, die ook hún gemeenschap kleiner zien worden.

Wie:                      Anton Stolwijk

Wanneer :          zondag 17 oktober, 15.00 uur;

Waar:                   Willibrorduskerk, Westerweg 267 Heiloo

Bijdrage:             collecte na afloop

Aanmelden:      willibrorduskerk@rk-bronvanlevendwater.nl of 072-5330906

 

1.2   Vrouwelijke componisten

 005  

In de afgelopen eeuwen was het aandeel dat vrouwelijke componisten hadden in de klassieke muziek klein. Dat lag niet aan de kwaliteit van hun muziek maar aan de maatschappelijke normen met betrekking tot de positie van vrouwen in het algemeen, en componerende vrouwen in het bijzonder. Toen In de 19e eeuw dat laatste langzaam begon te veranderen kregen vrouwen meer kansen, niet alleen als musici maar ook als componist.  

Jan Bruin verzorgt een presentatie met composities van vrouwen uit de geschiedenis van de klassieke muziek, vanaf de middeleeuwse Hildegard von Bingen tot en met de hedendaagse componiste Sofia Gubaidulina. Ook klinkt muziek van o.a. Fanny Mendelssohn, Clara Schumann en Cécile Chaminade

Wie:                Jan Bruin

Wanneer :    woensdag 24 november, 20.00 uur

Waar:             Willibrordushuis, Westerweg 267 Heiloo

Bijdrage:       collecte na afloop

Aanmelden: willibrorduskerk@rk-bronvanlevendwater.nl of 072-5330906