Genesis in de buitenlucht

 Aanmelding gesloten
 
0
eiland
Categorie
Activiteit & ontmoeting
Datum
vrijdag 17 mei 2019 13:00 - 16:30
Locatie
Grote Kerk in Schermerhorn - Grote Kerk in Schermerhorn
Telefoon
072-8885550
Email
hruitenbeek@ziggo.nl
Kosten
€ 12,50 (koffie, rondleiding en vaartocht)

Vanuit Schermerhorn varen door de Eilandspolder is een ervaring op zich. Met een fluisterboot langs het riet, uitzicht op de weilanden, het geroep van de weidevogels, je komt oren en ogen te kort. Je waant je in de vrije

natuur. Dat is echter maar ten dele waar. De polder is ontstaan door menselijk handelen. Tijdens de vaartocht horen we daar meer over. Daarnaast lezen en overwegen we delen van het Scheppings-verhaal uit Genesis. Hoe verhouden zich mens, schepping en Schepper? En hoe klinkt dat in de buitenlucht?

Als we dan toch in Schermerhorn zijn zou het jammer zijn om niet de prachtige Grote Kerk te bezichtigen. Het is gebouwd vlak na de reformatie en vanaf de bouw ook in gebruik door Protestanten. In 1635 werd er voor het eerst een dienst gehouden. Wat is er zo anders aan vergeleken met katholieke kerken uit die tijd die werden aangepast aan Protestants gebruik?

Er is veel te zien in deze recent gerestaureerde kerk. Eerst krijgen we een rondleiding. Daarna is er koffie en wandelen we naar de boot.

 
 

Alle datums

  • vrijdag 17 mei 2019 13:00 - 16:30

Deelnemerslijst

 Geen deelnemers 

Powered by iCagenda